Kategorija: Novice

Pomlad

20. Marec naznanja začetek meteorološke pomladi. V prihajajočih mesecih si lahko obetamo toplejših dni, meseci ki prihajajo pa s seboj zagotovo prinašajo tudi nekaj spomladanskega dežja. Pomlad povezujemo s prebujanjem narave, cvetenjem različnih vrst rastlin in prebujanje živali. Prihaja čas alergij na cvetni prah, čas za spomladansko čiščenje stanovanje in povečano telesno aktivnost. Posedanje za televizijo in zadrževanje v notranjosti bomo postoma zamenjali za aktivnosti v naravi.  Dnevi bodo vsak dan daljši, zato jih bomo lahko bolje izkoristili.

Ljubljana, ki je obdana s naravo bo tako s spomladjo še dodatno zaživela. V Botaničnem vrtu in ljubljanskih parkih bomo lahko z lastnimi očmi in ušesi opazovali, ter slišali prebujanje narave. V hotelu Park Urban & Green pa bodo naše čebele za opraševanje. V hotelu Park Urban & Green bodo naše čebelice poskrbele za opraševanje v naši okolici. V prihodnjih nekaj mesecih se bo Ljubljana popolnoma spremenila v pravo zeleno prestolnico.

Vsako leto med 22.marcem, svetovnim dnevom vode in 22. Aprilom, svetovnim dnevom zemlje poteka čistilna akcija  »Za lepšo Ljubljano«. Na ljubljanjski tržnici se bo ponudba sadja in zelenjave vsak teden povečavala. Ta petek bo na mestni tržnici že dišalo saj se prične tudi sezona odprte kuhinje. Pomlad pa nam bo postregla tudi s mnogimi prireditvami na prostem in festivali. Med tem, ko bomo uživali v plodovih pa ne pozabimo ostati okolju prijazni in se vsak dan potrudimo zmanjšati svoj vpliv na okolje.

 

Vir slike : VisitLjubljana