Kategorija: Novice

Spomladanska Ljubljana

Pomlad s seboj prinaša toplejše dni in tudi nekaj dežja. Ljubljana bo spet postala gostitelj mnogih radovednih raziskovalcem. Pomlad oznanja tudi pričetek prireditev na prostem. V ta namen smo za vas v hotelu Park Urban&Green pripravili nekaj nasvetov kaj početi v Ljubljani do pričetka poletja.

Ljubljano najlažje raziskujemo z kolesom ali peš. Kolesa si lahko sposodite na vseh postajah Bicike(LJ), ki so razpršene po celotni Ljubljani. S kolesom ali peš boste najlažje raziskovali mesto, saj vas ne bo oviral mestni promet. Za ogled znamenitosti in javni prevoz svetujemo nakup Ljubljana card. Ta kartica vam omogoča vstop v več kot 19 znamenitosti,muzejev in galerij, ves javni prevoz, vožnjo z ladjico po Ljubljani, Wi-Fi povezavo po celotnem mestu in vodene oglede mesta. Super izbira za vse popotnike, ki želijo raziskovati zgodovino in kulturo mesta. Ob sončnem vremenu se lahko odpravimo na sprehod v Tivoli od koder se lahko povzpnemo na Rožnik. Na vrhu vas bo pričakala gostilna Rožnik, gostilna s več kot 100 letno tradicijo. V gostilni vam bodo postregli s najbolj tipičnimi tradicionalnimi jedmi Slovenije. Zraven »klasičnih« ogledov muzejev in galerij, si oglejte še malce drugačne znamenitosti kot so Muzej iluzij, Escape room,Union experience,… Center Ljubljane, kjer se nahajajo mnoge znamenitosti Ljubljane kot so tromostovje,  zmajski most, ljubljanski grad, mestna hiša, Prešernov trg in frančiškanska cerkev bo vsakega raziskovalca pustila brez besed. Arhitekt Jože Plečnik je zaslužen za oblikovanje ogromno, danes prepoznavnih ljubljanskih znamenitosti. Preplet baročnega in secesijskega sloga daje mestu svojevrsten utrip. Nad centrom mesta se nahaja ljubljanski grad na katerega se lahko povzpnete peš ali z vzpenjačo. Iz gradu se razpostira prečudovit razgled na mesto, v ozadju pa lahko na jasen dan opazujemo tudi Kamniško-Savinjske Alpe in okoliške hribe. Sprehodite se po poteh ob Ljubljanici, kjer se boste lahko usedli in uživali pod krošnjami dreves. V centru Ljubljane najdete ogromno število dobrih restavracij vseh tipov kuhinje. Vsem, ki si želijo poskusiti tradicionalne slovenske jedi pa priporočamo Vodnikov hram ali gostilno Sokol. V kolikor pa si zaželite hiter prigrizek priporočamo Klobasarno, kjer vam bodo postregli s tradicionalno kranjsko klobaso. Na ogled mesta se lahko podate tudi v vodenih skupinah, več informacij o aktivnostih najdete na turistično-informacijskem centru. Doživetja kot so doživite Ljubljano s kolesom, supanje po Ljubljanici, kulinarični ogledi Ljubljane, Ljubljansko vinsko doživetje, pivsko doživetje Ljubljane in tradicionalni slovenski večer vam bodo zagotovo polepšali bivanje v prestolnici Slovenije. Vsak dan med tednom lahko na mestni tržnici najdemo ogromno lokalnih pridelkov. Ljubljana predstavlja odlično iztočnico za raziskovanje celotne Slovenije. Odpravite se v vinorodni okoliš, raziskujte podzemlje, obiščite obalo in se sprostite v številnih termah. Slovenija ima ogromno za ponudit in je željna lačnih raziskovalcev.Za konec dodajamo še nekaj prireditev v spomladanskem času.

Prireditve :

  • Orto fest (pop-rock glasbeni festival) – 29.3.-28.4 – do konca meseca Aprila bo v Ortu baru potekal festival posvečen pop-rock glasbi. Skozi celoten mesec bo v Ortu baru nastopilo ogromno znanih domačih in tujih izvajalcev.
  • Odprta kuhna ( kulinarična prireditev ) – vsak petek med 10:00 in 21:00 stojnice glavne tržnice v Ljubljani, v neposredni bližini tromostovja, zasedejo ponudniki hrane iz Ljubljane in drugod. Kulinarični dogodek, ki bo navdušil še tako zahtevnega gosta. Zagotovo vsak obiskovalec najde nekaj zase.
  • Boljši sejem starin – vsako nedeljo med 8:00-15:00 na Bregu poteka sejem starin. Primeren za vse nepoznavalce in oboževalce starin. Na stojnic lahko najdemo naprodaj različne starine, umetniška dela, knjige in različne druge predmeti, ki imajo zbiralsko ali pa zgolj nostalgično vrednost
  • Podeželje v mestu ( kulinarična prireditev ) v soboto 21.4 in 12.5. bo podeželje obiskalo Ljubljano in stojnice glavne tržnice napolnilo z okusi podeželja. Lahko boste okusili okuse iz vseh koncev Slovenije in s seboj tudi domov odnesli košček Slovenije.

Slika : D. Wedam za visitljubljana.com