Zima v Ljubljani

Zimski čas v Ljubljani je čas, ko ob hladnih dnevih iščemo zatošiče v toplih prostorih, naj bo to restavracija ali prireditveni prostor. Zdaj je zadnji čas, da rezervirate vaše nočitve in doživite zimsko prestolnico Slovenije.

5 razlogov, da obiščete Ljubljano pozimi

 

Domačini smo zaljubljeni v v hladnejše dni, ko se v toplem objemu bližnjih lahko še dodatno pogrejemo ob toplih napitkih.

Ljubljana je ljubka in polna presenečenj. Imate vsaj 5 velikih razlogov za vaš obisk to zimo:

 

  • MESTNI ODDIH V B&B HOTEL LJUBLJANA PARK, ob direktni rezervaciji vsaj DVEH nočitev, vam eno nočitev PODARIMO BREZPLAČNO (velja v mesecu Januarju in Februarju za rezervacije na: indsales-ljubljana@hotelbb.com, s kodo WINTER20).
  • Ljubljana je vrtiljak dogodkov v romantičnih prizoriščih v toplem objemu in na prostem,
  • doživite mesto kot veliko dnevno sobo na prostem, kjer se življenje preseli na trge in v parke,
  • prednost Ljubljane je v ljubkosti – vse premike lahko naredite peš, s kolesom in javnim prevozom,
  • v bližnji okolici obiščite praznična mesta kot so Bled, Koper in Piran ali pa se odpravite na bližnja smučišča.

 5 najlepših sprehodov po Ljubljani

Plečnikova Ljubljana

Eden največjih arhitektov Evrope 20. st. Jože Plečnik je ustvaril brezčasno eleganco Ljubljane. Mestno središče je zasnoval kot celostno umetnino po vzoru antičnih idealov, kjer je vse na dosegu koraka. Sprehodite se po njegovi vsakodnevni poti. Od B&B Hotela Ljubljana Park se spustite proti reki Ljubljanici, obiščite tržnico, Tromostovje, nabrežja, NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico) in Plečnikovo hišo, kjer je nastala nova vizija Ljubljane.

Ljubljanski grad

Kulturna ikona Slovenije se dviguje na grajskem griču, od koder se vidi vsa Ljubljana. Sprehodite se po eni od romantičnih gozdnih poti, ki vodijo na grad. Vse leto so na voljo izjemna kulinarična ponudba, razstave o Ljubljani in Sloveniji ter posebnima doživetja, ki vas lahko popeljejo v čas srednjeveške trdnjave. 

Tivoli, zelena pljuča Ljubljane

Ljubljana je prejela naziv Zelena prestolnica Evrope 2016 tudi zaradi prostranih zelenih površin. Park Tivoli je kot pljuča Ljubljane. Do kultnega hriba z imenom Rožnik, kjer vas čakajo tradicionalne slovenske specialitete, ni daleč. Če želite vsaj malo začutiti slovenski karakter, je ta vzpon obvezen. Tudi sprehod po glavni Jakopičevi promenadi do MGLC-ja, je lepo doživetje.  V času, ko snežna odeja prekrije zelene površine se park spremeni v pravi zimski raj za otroke in odrasle. 

Od Metelkove do Trubarjeve

B&B Hotel Ljubljana Park je v objemu dveh vročih točk alternativne in urbane kulture Ljubljane. Prva je Metelkova mesto, avtonomna kulturna cona z grafiti in sodobnimi umetniškimi intervencami. Metelkova živi tudi kot prizorišče koncertov in drugih dogodkov. Če se od hotela spustite proti Ljubljanici, ne morete zgrešiti Trubarjeve z multikulturnim utripom, trgovinicami in restavracijami.

Nabrežja ob Ljubljanici

Če se vam zahoče posedanja ob reki ali sproščene kavarniške atmosfere, se napotite ob Ljubljanico. Njena nabrežja je za uživanje in sprehajanje uredil arhitekt Ljubljane Jože Plečnik. Pot ob vodi teče vse do ljubljanske Špice, kjer se lahko vkrcate na eno izmed ljubljanskih ladjic in uživate ob romantični vožnji skozi Ljubljano. Naj zimski dogodki v Ljubljani

Ljubljana FREE Tour

Brezplačana vodenja po mestu potekajo vsak dan, z zbirnim mestom na Prešernovem trgu ob 11. uri

ŠKUCOVE PACKARIJE

Škucove packarije so brezplačne gledališke predstave, ustvarjalne delavnice in pravljična druženja za otroke, vsako soboto, med 18. januarjem in 2. marcem 2020, ob 10. uri dopoldne v ŠKUC-u, na Starem trgu 21 v Ljubljani.

ZMAJEV KARNEVAL

Ljubljanski karneval obsega veliko pustno povorko po mestnih ulicah in zabavni program na Kongresnem trgu. V povorki med drugim nastopajo značilne maske iz poganskega ljudskega izročila kot so kurenti, laufarji, morostarji in druge.

*Avtorja slik: Jošt Gantar, D. Wedam, Nea Culpa, STA in Visit Ljubljana