Urban&Green

Nahajamo se v središču mestnega utripa slovenske prestolnice, korak stran od zgodovinskih znamenitosti, najbolj priljubljenih točk Ljubljane in številnih kulturno zabavnih dogodkov.

Smo Urbani

Nahajamo se v središču mestnega utripa slovenske prestolnice, korak stran od zgodovinskih znamenitosti, najbolj priljubljenih točk Ljubljane in številnih kulturno zabavnih dogodkov. Gostu je na dosegu vsa moderna infrastruktura mestnega bivanja. Hotel tudi aktivno podpira in organizira številne kulturne, zabavne in umetniške priložnosti.

Smo Zeleni

Smo edini hotel, ki se nahaja v središču parkov med zelenimi krošnjami v samem srcu Ljubljane, zato bo vaš spanec miren. Zavezani smo k trajnostnemu razvoju, spoštovanju okolja in povezovanju z lokalnimi skupnostmi. “Reduce, reuse in recycle” je eno naših glavnih načel, ki ga upoštevamo pri našem delovanju. Naše Zelene Politike: Image result for folder green Trajnostno poročilo: Image result for folder green

Skrbimo za okolje

Prav zaradi svoje umeščenosti v zeleno okolje parkov in imena, hotel Park v svojih prostorih predstavlja slovenske krajinske parke. Ker je Ljubljana Zelena prestolnica Evrope 2016, smo dodatno pozornost namenili krajinskim parkom njenega območja.   In če k temu dodamo sveže jedi iz domačega okolja, brezplačno jutranjo jogo pod krošnjami dreves ali popoldansko branje v knjižnici na prostem, bivanje v hotelu postane doživetje.

Naše čebelice

Na strehi našega hotela se nahajajo prav posebni gostje. Ti so sedaj že naši stalni kateri, saj imajo na strehi tudi svojo »hišo« – to so naše kranjske čebele. Od leta 2015 na naši strehi domujejo avtohtone kranjske čebele, zato smo tudi del čebelje poti Ljubljana. Kranjske čebele so v svetu široko prepoznavna vrsta čebel, saj so znane po svoji marljivosti, odpornosti na različne podnebne spremembe, se dobro orientirajo in najbolj pomembno skrbijo za opraševanje rastlin. Naša streha je dom štirih čebeljih družin, te na vrhuncu poletne sezone štejejo približno 270.000 čebel. Zahvaljajoč našim čebelam se lahko pohvalimo z lastnim urbanim medom. Sladka mešanica sladkorjev, zraven sladkorja vsebuje še tudi beljakovine, aminokisline in aromatične snovi in ogromno mineralov. Med lahko najdete pri naših  zajtrkih in v nekaterih naših sladicah in sladoledu.

 

 

Naša glavna načela

  • S številnimi ukrepi skrbimo za manjšo porabo energentov.

  • Voda je eden glavnih virov obstoja, zato smo zmanjšali njeno porabo.

  • Ločujemo odpadke in poskrbimo za njihovo reciklažo.

  • Ponujamo tudi domače jedi, pripravljene iz lokalnih produktov in napitke.

  • Skrbimo, da je odpadne hrane čim manj. Odpadnih mil ni več, saj smo namestili dozirnice.

  • Spodbujamo gibanje, hojo in kolesarjenje. Tudi med zaposlenimi.

  • Uporabljamo recikliran papir in naravne materiale, kjer je možno.

  • Ozaveščamo goste in smo hvaležni za vsak njihov prispevek.

  • Vsem gostom, ki prispejo z vlakom, nudimo 15% eko popusta na direktne rezervacije.

  • Usmerjeni smo v električna vozila namesto klasičnih na naftna goriva, zato njihovi imetniki dobijo dodatne ugodnosti.

Vsem gostom nudimo možnost izposoje električnih vozil pri našem partnerju Avantcar

Brezplačno, lahko prenesete tudi aplikacijo za iskanje električnih polnilnic ChargeJuice

Naše storitve