Pomlad 2019

Pomlad v Ljubljani je čas magičnih impulzov in čas prebujanja narave, čas ko vse cveti in čas, ko Ljubljana postane prava zelena prestolnica . Zdaj je zadnji čas, da rezervirate vsaj 2 nočitvi, mi pa za vas že hladimo odlično lokalno vino, ki vam ga podarimo ob rezervaciji.


5 razlogov, da pridete to pomlad  na obisk

 

 

Domačini smo zaljubljeni v toplejše pomladne dni v našem mestu in vam se bo zagotovo zgodilo isto.

Ljubljana je ljubka in polna presenečenj. Imate vsaj 5 velikih razlogov za vaš obisk to pomlad:

 

 

  • MESTNI ODDIH V B&B HOTEL LJUBLJANA PARK, ob direktni rezervaciji vsaj dveh nočitev, vas bo v sobi pričakala buteljka vrhunskega slovenskega vina (velja za rezervacije na: indsales-ljubljana@hotelbb.com, s kodo SPRING2019).
  • Ljubljana je vrtiljak dogodkov v romantičnih prizoriščih v toplem objemu in na prostem,
  • doživite mesto kot veliko dnevno sobo na prostem, kjer se življenje preseli na trge in v parke,
  • prednost Ljubljane je v ljubkosti – vse premike lahko naredite peš, s kolesom in javnim prevozom,
  • korak iz mesta vas čaka osvežitev v gozdu, hribih ali gorah.

 5 najlepših sprehodov po Ljubljani

Plečnikova Ljubljana

Eden največjih arhitektov Evrope 20. st. Jože Plečnik je ustvaril brezčasno eleganco Ljubljane. Mestno središče je zasnoval kot celostno umetnino po vzoru antičnih idealov, kjer je vse na dosegu koraka. Sprehodite se po njegovi vsakodnevni poti. Od B&B Hotela Ljubljana Park se spustite proti reki Ljubljanici, obiščite tržnico, Tromostovje, nabrežja, NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico) in Plečnikovo hišo, kjer je nastala nova vizija Ljubljane.

Ljubljanski grad

Kulturna ikona Slovenije se dviguje na grajskem griču, od koder se vidi vsa Ljubljana. Sprehodite se po eni od romantičnih gozdnih poti, ki vodijo na grad. Vse leto so na voljo izjemna kulinarična ponudba, razstave o Ljubljani in Sloveniji ter posebnima doživetja, ki vas lahko popeljejo v čas srednjeveške trdnjave.

Tivoli, zelena pljuča Ljubljane

Ljubljana je prejela naziv Zelena prestolnica Evrope 2016 tudi zaradi prostranih zelenih površin. Park Tivoli je kot pljuča Ljubljane. Do kultnega hriba z imenom Rožnik, kjer vas čakajo tradicionalne slovenske specialitete, ni daleč. Če želite vsaj malo začutiti slovenski karakter, je ta vzpon obvezen. Tudi sprehod po glavni Jakopičevi promenadi do MGLC-ja, je lepo doživetje.

Od Metelkove do Trubarjeve

B&B Hotel Ljubljana Park je v objemu dveh vročih točk alternativne in urbane kulture Ljubljane. Prva je Metelkova mesto, avtonomna kulturna cona z grafiti in sodobnimi umetniškimi intervencami. Metelkova živi tudi kot prizorišče koncertov in drugih dogodkov. Če se od hotela spustite proti Ljubljanici, ne morete zgrešiti Trubarjeve z multikulturnim utripom, trgovinicami in restavracijami.

Nabrežja ob Ljubljanici

Če se vam zahoče posedanja ob reki ali sproščene kavarniške atmosfere, se napotite ob Ljubljanico. Njena nabrežja je za uživanje in sprehajanje uredil arhitekt Ljubljane Jože Plečnik. Pot ob vodi teče vse do ljubljanske Špice, kjer je poleti urejena zelena plaža z ležalniki in senčniki.Naj spomladanski dogodki v Ljubljani

Ljubljana FREE Tour

Brezplačana vodenja potekajo vsak dan, z zbirnim mestom na Prešernovem trgu ob 11. uri.

Odprta kuhna

Toplejši meseci s seboj prinašajo tudi odprto kuhinjo na kateri nikoli ne manjka raznolikosti in specialitet postreženih s strani slovenskih chefov.
Prireditev poteka vsak petek od sredine marca do oktobra.

Orto Fest

Orto Bar
Številne pop in rock skupine iz Slovenije in drugod bodo poskrbele za pestro glasbeno dogajanje v Ortu baru.

The show must go on

Hala Tivoli
Najprepoznavejši Queen šov prihaja v Slovenijo.

Pivo in Burger Fest

Pogačarjev trg
Najboljša varjena piva iz celotne Slovenije in različni okusni burgerji bodo zagotovo napolnili vaš želodec.

Lenny Kravitz

Stožice
Raise Vibration turneja se bo ustavila tudi v naši prestolnici, kjer bo Lenny Kravitz poskrbel za nepozaben show.

Škisova Tržnica

Kardeljeva ploščad
ena izmed največjih in najbolj prepoznavnih študentskih zabav je primerna za vse generacije s svojim bogatim popoldanskim in večernim dogajanjem

Svetlobna gverila

Skozi celoten mesec bodo različne umetnine razsvetljevale ljubljanske ulice.

Dunking Devils LIVE

Hala Tivoli
Eden izmed največjih adrenalinskih doživetij v 2019 prihaja v Ljubljano. 90 minut polnih zabave in adrenalina.

Grajski dnevi

Grajski dnevi vsako leto ponudijo program prireditev za vso družino. Poleg ustvarjalnih delavnic za otroke in iskanja zmajevega zaklada bo v okviru grajskih dni na sporedu tudi Srednjeveški tabor v grajskem parku z viteškimi igrami.

Andre Rieu & Johann Strauss orkester

Stožice
André Rieu je sodobni Johann Strauss, mednarodno slavljen kot "Kralj valčka" našega časa.

Sting: My Songs

Stožice
My Songs bo dinamičen šov z najljubšimi skladbami Stinga, ki jih je ustvaril tekom njegove kariere, tako z The Police kot na samostojni poti, hkrati pa osvojil 16 grammyjev.

Tom Jones

Stožice
Valižanski pevec je eden redkih glasbenikov, ki na pragu svojih osemdesetih let uspešno nastopa na turnejah, njegove uspešnice pa obožujejo vse generacije.

*Avtorja slik: Jošt Gantar, D. Wedam, Nea Culpa, STA in Visit Ljubljana