Poletje v Ljubljani

Poletje v Ljubljani je čas, ko v toplih dnevih domačini uživamo v sprehodih ob Ljubljanici ali sprehodih skozi Tivoli. Zdaj je zadnji čas, da rezervirate vaše nočitve in doživite poletno prestolnico Slovenije.

5 razlogov, da obiščete Ljubljano to poletje

 

Domačini smo zaljubljeni v toplejše dni, ko se po hladnejšem delu leta lahko ponovno odpravimo na sprehod in ko zelena prestolnica prične pridobivati svojo pravo podobo.

Ljubljana je ljubka in polna presenečenj. Imate vsaj 5 velikih razlogov za vaš obisk to poletje:

 

  • MESTNI ODDIH V B&B HOTEL LJUBLJANA PARK, ob direktni rezervaciji vam podarimo 15% popusta (velja za rezervacije na: ljubljana@hotelbb.com s kodo SUMMER2020).
  • Ljubljana je vrtiljak dogodkov na romantičnih prizoriščih na prostem,
  • doživite mesto kot veliko dnevno sobo na prostem, kjer se življenje preseli na trge in v parke,
  • prednost Ljubljane je v ljubkosti – vse premike lahko naredite peš, s kolesom in javnim prevozom,
  • v neposredni bližini Ljubljane se nahaja ogromno krajev in regij, ki čakajo da jih odkrijete.

 5 najlepših sprehodov po Ljubljani

Plečnikova Ljubljana

Eden največjih arhitektov Evrope 20. st. Jože Plečnik je ustvaril brezčasno eleganco Ljubljane. Mestno središče je zasnoval kot celostno umetnino po vzoru antičnih idealov, kjer je vse na dosegu koraka. Sprehodite se po njegovi vsakodnevni poti. Od B&B Hotela Ljubljana Park se spustite proti reki Ljubljanici, obiščite tržnico, Tromostovje, nabrežja, NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico) in Plečnikovo hišo, kjer je nastala nova vizija Ljubljane.

Ljubljanski grad

Kulturna ikona Slovenije se dviguje na grajskem griču, od koder se vidi vsa Ljubljana. Sprehodite se po eni od romantičnih gozdnih poti, ki vodijo na grad. Vse leto so na voljo izjemna kulinarična ponudba, razstave o Ljubljani in Sloveniji ter posebnima doživetja, ki vas lahko popeljejo v čas srednjeveške trdnjave. 

Tivoli, zelena pljuča Ljubljane

Ljubljana je prejela naziv Zelena prestolnica Evrope 2016 tudi zaradi prostranih zelenih površin. Park Tivoli je kot pljuča Ljubljane. Do kultnega hriba z imenom Rožnik, kjer vas čakajo tradicionalne slovenske specialitete, ni daleč. Če želite vsaj malo začutiti slovenski karakter, je ta vzpon obvezen. Tudi sprehod po glavni Jakopičevi promenadi do MGLC-ja, je lepo doživetje.  

Od Metelkove do Trubarjeve

B&B Hotel Ljubljana Park je v objemu dveh vročih točk alternativne in urbane kulture Ljubljane. Prva je Metelkova mesto, avtonomna kulturna cona z grafiti in sodobnimi umetniškimi intervencami. Metelkova živi tudi kot prizorišče koncertov in drugih dogodkov. Če se od hotela spustite proti Ljubljanici, ne morete zgrešiti Trubarjeve z multikulturnim utripom, trgovinicami in restavracijami.

Nabrežja ob Ljubljanici

Če se vam zahoče posedanja ob reki ali sproščene kavarniške atmosfere, se napotite ob Ljubljanico. Njena nabrežja je za uživanje in sprehajanje uredil arhitekt Ljubljane Jože Plečnik. Pot ob vodi teče vse do ljubljanske Špice, kjer se lahko vkrcate na eno izmed ljubljanskih ladjic in uživate ob romantični vožnji skozi Ljubljano. Naj spomladanski dogodki v Ljubljani

Ljubljana FREE Tour

Brezplačana vodenja po mestu potekajo vsak dan, z zbirnim mestom na Prešernovem trgu ob 11. uri

*Avtorja slik: Jošt Gantar, D. Wedam, Nea Culpa, STA in Visit Ljubljana