Poletje 2019

Poletje v Ljubljani je čas magičnih impulzov in čas, ko Ljubljana postane prava zelena prestolnica . Zdaj je zadnji čas, da rezervirate vsaj 2 nočitvi, mi pa za vas že hladimo odlično lokalno vino, ki vam ga podarimo ob rezervaciji.

5 razlogov, da pridete to poletje  na obisk

 

Domačini smo zaljubljeni v tople poletne dni v našem mestu in vam se bo zagotovo zgodilo isto.

Ljubljana je ljubka in polna presenečenj. Imate vsaj 5 velikih razlogov za vaš obisk to poletje:

 

  • MESTNI ODDIH V B&B HOTEL LJUBLJANA PARK, ob direktni rezervaciji vsaj dveh nočitev, vas bo v sobi pričakala buteljka vrhunskega slovenskega vina (velja za rezervacije na: indsales-ljubljana@hotelbb.com, s kodo SUMMER19).
  • Ljubljana je vrtiljak dogodkov v romantičnih prizoriščih v toplem objemu in na prostem,
  • doživite mesto kot veliko dnevno sobo na prostem, kjer se življenje preseli na trge in v parke,
  • prednost Ljubljane je v ljubkosti – vse premike lahko naredite peš, s kolesom in javnim prevozom,
  • korak iz mesta vas čaka osvežitev v gozdu, hribih ali gorah.

 5 najlepših sprehodov po Ljubljani

Plečnikova Ljubljana

Eden največjih arhitektov Evrope 20. st. Jože Plečnik je ustvaril brezčasno eleganco Ljubljane. Mestno središče je zasnoval kot celostno umetnino po vzoru antičnih idealov, kjer je vse na dosegu koraka. Sprehodite se po njegovi vsakodnevni poti. Od B&B Hotela Ljubljana Park se spustite proti reki Ljubljanici, obiščite tržnico, Tromostovje, nabrežja, NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico) in Plečnikovo hišo, kjer je nastala nova vizija Ljubljane.

Ljubljanski grad

Kulturna ikona Slovenije se dviguje na grajskem griču, od koder se vidi vsa Ljubljana. Sprehodite se po eni od romantičnih gozdnih poti, ki vodijo na grad. Vse leto so na voljo izjemna kulinarična ponudba, razstave o Ljubljani in Sloveniji ter posebnima doživetja, ki vas lahko popeljejo v čas srednjeveške trdnjave.

Tivoli, zelena pljuča Ljubljane

Ljubljana je prejela naziv Zelena prestolnica Evrope 2016 tudi zaradi prostranih zelenih površin. Park Tivoli je kot pljuča Ljubljane. Do kultnega hriba z imenom Rožnik, kjer vas čakajo tradicionalne slovenske specialitete, ni daleč. Če želite vsaj malo začutiti slovenski karakter, je ta vzpon obvezen. Tudi sprehod po glavni Jakopičevi promenadi do MGLC-ja, je lepo doživetje.

Od Metelkove do Trubarjeve

B&B Hotel Ljubljana Park je v objemu dveh vročih točk alternativne in urbane kulture Ljubljane. Prva je Metelkova mesto, avtonomna kulturna cona z grafiti in sodobnimi umetniškimi intervencami. Metelkova živi tudi kot prizorišče koncertov in drugih dogodkov. Če se od hotela spustite proti Ljubljanici, ne morete zgrešiti Trubarjeve z multikulturnim utripom, trgovinicami in restavracijami.

Nabrežja ob Ljubljanici

Če se vam zahoče posedanja ob reki ali sproščene kavarniške atmosfere, se napotite ob Ljubljanico. Njena nabrežja je za uživanje in sprehajanje uredil arhitekt Ljubljane Jože Plečnik. Pot ob vodi teče vse do ljubljanske Špice, kjer je poleti urejena zelena plaža z ležalniki in senčniki.Naj poletni dogodki v Ljubljani

Ljubljana FREE Tour

Brezplačana vodenja potekajo vsak dan, z zbirnim mestom na Prešernovem trgu ob 11. in 15. uri.

Odprta kuhna

Toplejši meseci s seboj prinašajo tudi odprto kuhinjo na kateri nikoli ne manjka raznolikosti in specialitet postreženih s strani slovenskih chefov.
Prireditev poteka vsak petek od sredine marca do oktobra.

Poletje v stari Ljubljani

Tradicionalni festival Poletje v stari Ljubljani vsako leto popestri dogajanje v mestu s sporedom koncertov klasične glasbe v slikovitem okolju starega mestnega jedra, na katere je vstop večinoma prost.

Kinodvorišče

Kinodvorišče je Kinodvorov letni kino v sosednjem atriju Slovenskih železnic. Mestni umetniški kino Kinodvor, katerega poslanstvo je spodbujati ogled kakovostnih filmov ter filmov neodvisne in umetniške produkcije, na Kinodvorišču ogled filmov dopolnjuje s poletnim sproščenim druženjem ljubiteljev sedme umetnosti.

Ljubljana Festival na Ljubljanici

Komorni glasbeni festival Ljubljana Festival na Ljubljanici poteka že četrto leto v sklopu poletnega 67. Ljubljana Festivala.

Ljubljana festival

Poletni Ljubljana Festival s svojo dolgoletno tradicijo in sporedom vrhunskih umetniških dogodkov izrazito zaznamuje kulturno dogajanje v Ljubljani.

Ana Desetnica

Na različnih prizoriščih se bo predstavilo veliko število pouličnih artistov, klovnov, cirkusantov, žonglerjev, vrvohodcev, požiralcev ognja, glasbenikov, provokatorjev, plesalcev in igralcev iz Slovenije in od drugod.

Film pod zvezdami

Film pod zvezdami je letni kino na čarobnem prizorišču Grajskega dvorišča. V najbolj zvezdnatem kinu v mestu je na ogled izbor najbolj odmevnih filmov pretekle kinematografske sezone, spored pa dopolnjujejo premiere in predpremiere.

Ljubljana Beach Volley Challenge

Kongresni trg v središču Ljubljane se bo za tri dni spremenil v plažo sredi Ljubljane, na njej pa bo potekala odbojka na mivki v izvedbi *vrhunskih svetovnih športnikov

Ljubljana Challenger 3x3

Na turnirju Ljubljana Challenger se bo 16 vrhunskih ekip ulične košarke pomerilo za uvrstitev na svetovni masters turnir FIBA 3x3 World Tour.

Mamma Mia!

MAMMA MIA! je muzikal, ki je navdušil svet in slovensko občinstvo po vsej Sloveniji. Od premiere junija 2015. si je muzikal v Sloveniji ogledalo več kot 135.000 obiskovalcev. Avgusta bo zadnjič uprizorjen v ljubljanskih Križankah, ki se bodo prelevile v grški otok na katerem se odvija romantična komedija o nasprotujočih...

Letni kino na Kongresnem trgu

Po vzoru dveh imenitnih mestnih trgov v Bologni in Locarnu tudi Ljubljana svoje prebivalce in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi projekcijami vrhuncev sedme umetnosti. Predstave, ki se odvijejo na enem osrednjih Ljubljanskih trgov, so posvečene pomembnim obletnicam in dogodkom v mestu in filmu.

Noči v Stari Ljubljani

Noči v stari Ljubljani s koncerti in drugimi prireditvami na ulicah in trgih v starem delu mesta vsako leto tradicionalno sklenejo festival *Poletje v stari Ljubljani*, simbolično pa označujejo tudi zaključek poletnega utripa mesta.

Festival urbane kulture Slovenija

Festival urbane kulture bo obiskovalcem ponudil pestro dnevno-nočno dogajanje, kjer bo pod enim imenom združil elektronsko glasbo, oblikovanje, modo in družbeno koristne dogodke.

Borbe čolnarjev

Društvo rečnih kapitanov vas vabi na ogled ali udeležbo na tradicionalnem kulturno zabavnem dogodku Borbe čolnarjev na Ljubljanici.

2019 Evropsko prvenstvo v odbojki za moške

Evropska odbojkarska zveza CEV je organizacijo evropskega prvenstva za moške 2019 dodelila Franciji, Sloveniji, Nizozemski in Belgiji.

KŠ X

V sklopu praznovanja 10. obletnice Kina Šiška bomo deset septembrskih dni posvetili glasbi, filmu, vizualni umetnosti, stripu, plesu in drugim umetnostnim področjem, ki jih podpirajo že od 2009. Preverite seznam in najdite prave dogodke zase!

*Avtorja slik: Jošt Gantar, D. Wedam, Nea Culpa, STA in Visit Ljubljana