Poletje 2018

Poletje v Ljubljani je čas magičnih impulzov, ki vas bodo navdihnili za vse leto. Zdaj je zadnji čas, da rezervirate vsaj 2 nočitvi v juliju ali avgustu, mi pa že hladimo odlično lokalno vino, ki vam ga podarimo ob rezervaciji.

 


5 razlogov, da pridete to poletje na obisk

 

Domačini smo zaljubljeni v sproščene poletne dni v našem mestu in vam se bo zgodilo isto.

Ljubljana je ljubka in polna presenečenj. Imate vsaj 5 velikih razlogov za vaš obisk to poletje:

 

  • MESTNI ODKLOP V HOTELU PARK – URBAN&GREEN: ob rezervaciji 2 nočitev v juliju in avgustu vam podarimo steklenico odličnega lokalnega vina,(veljaza direktne rezervacije preko: info@hotelpark.si s kodo POLETJE2018)
  • Ljubljana je poleti vrtiljak dogodkov v romantičnih prizoriščih na prostem,
  • doživite mesto kot veliko dnevno sobo na prostem, kjer se življenje preseli na trge in v parke,
  • prednost Ljubljane je v ljubkosti – vse premike lahko naredite peš ali s kolesom, z vetrom v laseh,
  • korak iz mesta vas čaka osvežitev v gozdu, hribih ali gorah.

 5 najlepših sprehodov po Ljubljani

Plečnikova Ljubljana

Eden največjih arhitektov Evrope 20. st. Jože Plečnik je ustvaril brezčasno eleganco Ljubljane. Mestno središče je zasnoval kot celostno umetnino po vzoru antičnih idealov, kjer je vse na dosegu koraka. Sprehodite se po njegovi vsakodnevni poti. Od Hotela Park se spustite proti reki Ljubljanici, obiščite tržnico, Tromostovje, nabrežja, NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico) in Plečnikovo hišo, kjer je nastala nova vizija Ljubljane.

Ljubljanski grad

Kulturna ikona Slovenije se dviguje na grajskem griču, od koder se vidi vsa Ljubljana. Sprehodite se po eni od romantičnih gozdnih poti, ki vodijo na grad. Julija lahko na odprtem grajskem dvorišču pod zvezdami ujamete film. Ob koncih tedna se Skalna dvorana spremeni v jazz klub. Vse leto so na voljo izjemna kulinarična ponudba, razstave o Ljubljani in Sloveniji ter posebnima doživetja, ki vas lahko popeljejo v čas srednjeveške trdnjave.

Tivoli, zelena pljuča Ljubljane

Ljubljana je prejela naziv Zelena prestolnica Evrope 2016 tudi zaradi prostranih zelenih površin. Park Tivoli je kot pljuča Ljubljane. Do kultnega hriba z imenom Rožnik, kjer vas čakajo tradicionalne slovenske specialitete, ni daleč. Če želite vsaj malo začutiti slovenski karakter, je ta vzpon obvezen. Tudi sprehod po glavni Jakopičevi promenadi do MGLC-ja, kjer so do konca julija na ogled grafike slovitega Davida Lyncha, je lepo zeleno doživetje.

Od Metelkove do Trubarjeve

Hotel Park – Urban & Green je v objemu dveh vročih točk alternativne in urbane kulture Ljubljane. Prva je Metelkova mesto, avtonomna kulturna cona z grafiti in sodobnimi umetniškimi intervencami. Metelkova živi tudi kot prizorišče koncertov in drugih dogodkov. Če se od hotela spustite proti Ljubljanici, ne morete zgrešiti Trubarjeve z multikulturnim utripom, trgovinicami in restavracijami.

Nabrežja ob Ljubljanici

Če se vam zahoče posedanja ob reki ali sproščene kavarniške atmosfere, se napotite ob Ljubljanico. Njena nabrežja je za uživanje in sprehajanje uredil arhitekt Ljubljane Jože Plečnik. Pot ob vodi teče vse do ljubljanske Špice, kjer je poleti urejena zelena plaža z ležalniki in senčniki.7 naj poletnih dogodkov v Ljubljani

66. Ljubljana Festival

Cankarjev dom, Poletno gledališče Križanke in druga prizorišča
Ljubljana Festival z odličnim programom pričara kulturno poletje v Ljubljani. Zaznamujejo ga svetovno znani solisti ter mednarodni glasbeni, plesni in gledališki ansambli.

Odprta kuhna

Pogačarjev trg
Vsak petek od sredine marca do oktobra se glavna ljubljanska tržnica spremeni v Odprto kuhno - oder najboljših kuharskih mojstrov Slovenije, ki na stojnicah ponujajo sveže pripravljene dobrote.

Panč Festival

Od 22. do 26. avgusta se bo na Ljubljanskem gradu spet treslo od smeha!
Festival Panč je osrednji dogodek stand-up komedije pri nas in enajsta edicija festivala znova prinaša izjemno pester program. V petih večerih se bodo predstavili nekateri najboljši domači in tuji komiki.

Film pod zvezdami

Ljubljanski grad
Film pod zvezdami postreže s filmskimi presežki na prostem, v čarobnem ambientu grajskega dvorišča. Na ogled je izbor najbolj odmevnih filmov kinematografske sezone.

Letni kino na Kongresnem trgu

Ljubljana domačine in obiskovalce vsako leto obdari s tremi brezplačnimi večeri nostalgičnih filmskih uspešnic.

Mladi levi

Stara Elektrarna
Mednarodni festival Mladi levi gosti najaktualnejše odrske ustvarjalce iz vsega sveta. Festival sodobnega progresivnega gledališča je prepoznaven po svojem ustvarjalnem in živahnem vzdušju.

Festival Noči v stari Ljubljani

različne lokacije v mestnem središču
Mednarodni glasbeni festival Noči v stari Ljubljani z vrhunskimi domačimi in mednarodnimi izvajalci klasične, jazz in etno glasbe že tri desetletja oživlja poletni utrip na ulicah in trgih Ljubljane.

*Avtorja slik: Nea Culpa in STA