Kategorija: Novice

Travelife cerifikat tudi nadaljni dve leti

B&B Hotel Ljubljana Park je bil prvi hotel v Sloveniji, ki je pridobil certifikata Travelife in Slovenia Green Accomodation. Travelife velja za enega izmed najbolj prepoznavnih in kredibilnih certifikatov na trajnostnem področju. Prvič smo certifikata pridobili v letu 2016 in od takrat smo s ponosom skrbeli, da naš hotel ostaja trajnosten in svojo trajnostno politika prenaša na svoje zaposlene, goste in lokalno prebivalstvo. V prejšnjem tednu smo gostili komisijo, ki je ocenjevala in pregledala vse točke potrebne za pridobitev oziroma obnovitev certifikatov. Komisija si je ogledala naš hotel in z našo ekipa pregledala vseh 163 kriterijev. Naj izpostavimo nekaj točk kot so: zeleni ambasadorji, ki so zadolženi za širjenje trajnostnih pristopov, nadziranje porabe energentov, politika zmanjševanja vpliva na okolje, trajnostno poročilo, vključenost v lokalno skupnost,… Trajnostno poročilo za leto 2019 lahko najdete TUKAJ.

Ob koncu ocenjevanja smo dobili zeleno luč in lahko ponosno rečemo, da bo naš hotel še naslednji dve leti imel certifikata Travelife in Slovenia Green accomodation.

V preteklih štirih letih smo pridobili ogromno izkušenj na področju trajnostnega razvoja in naše izkušnje z veliki veseljem delimo tudi s preostalimi člani družine B&B Hotelov, ki ima skupno že več kot 500 člano. V veliko veselje nam je, ko naši gostje cenijo vse naše trajnostne pristope pa naj bo to čiščenje na zahtevo gosta ali čebelice na strehi. V prihodnjih dveh letih želimo še dodatno izboljšati naše pristope in predvsem kanček trajnosti pustiti na vsakem gostu, ki obišče naš hotel.