Kategorija: Novice

Mesto žensk

Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk predstavlja ustvarjalnost umetnic z vsega sveta, od takih, ki se šele uveljavljajo, do svetovno znanih imen.

Za Mesto žensk, ki kulturno ponudbo Ljubljane bogati že več kot dve desetletji, sta značilni naravnanost k eksperimentom in prestopanju žanrskih meja, pa tudi družbena kritičnost.

Na sporedu so raznovrstni dogodki, od koncertov svetovno znanih glasbenic do umetniških razstav, instalacij, gledaliških in plesnih predstav ter performansov, ki pogosto rušijo tabuje ter izzivajo ustaljene definicije spola in spolnih identitet.

Avtorice vseh konceptov in idej na festivalu so ženske. Na festivalu vsako leto sodeluje med 40 do 60 umetnic, umetnikov in teoretičark z vsega sveta. Prizorišča festivala so tako uveljavljene kulturne institucije kot alternativna prizorišča v Ljubljani.

Mesto žensk letos praznuje 25. letnico festivala. Letošnji bo potekal med 1. in 13. oktobrom v Ljubljani in Mariboru, predotvoritveni dogodek pa se bo odvil 24. septembra.

Za več informacij obiščite njihovo spletno stran
http://www.cityofwomen.org