Kategorija: Novice

Dobrodošli v ZELENI in VARNI Sloveniji

Naša prelepa zelena država je odlična destinacija za vaše počitnice. Na zelo majhnem prostoru lahko najdemo ogromno različnih znamenitosti, skritih kotičkov in raznoliko gastronomsko ponudbo. Ljubljana za raziskovanje naše države predstavlja najboljšo izhodišče, saj so vsi kraji in regije na vaši dlani.

Slovenija je bila prva država, ki je uradno naznanila konec epidemije COVID-19, kar nam je uspelo z pravočasnim ukrepanjem in upoštevanjem enostavnih ukrepov. Danes Slovenija predstavlja eno izmed najbolj varnih držav na svetu, kjer se vsi v turističnem sektorju in ostalih sektorjih zavzemamo za varnost in zdravje naših obiskovalcev.

Tukaj je 5 razlogov zakaj je Slovenija najboljša izbira za vaše počitnice:


1. Izvajanjem strogih higienskih ukrepov, ki jim lahko vsi sledimo

Na vseh področjih se izvajajo strogi higienski ukrepi in priporočila za varovanje zdravja. Ukrepi in zahteve, ki jih na podlagi epidemioloških razmer izda in usmerja Nacionalni inštitut za javno zdravje, veljajo po vsej Sloveniji. Turistični sektor skrbno izvaja vsa priporočila za preprečevanje okužb. Na ta način zaščitimo naše obiskovalce, zaposlene in lokalno skupnost. Vaš prispevek k temu lahko zagotovite, tako da upoštevate ustrezna priporočila za preprečevanje širjenja okužb. Hvala, ker spoštujete ukrepe, zahteve in priporočila za varovanje zdravja.

2. Slovenija je med najbolj varnimi državami na svetu

Ponosni smo, da Slovenija že leta velja za eno najvarnejših držav na svetu. Po svetovnem indeksu miru 2019, ki je zadnji objavljeni, je Slovenija zasedla osmo mesto. Ugled varne države se vzdržuje z odgovornim vedenjem za ohranjanje zdravja na nacionalni in lokalni ravni.

3. Zavzemanje za trajnostni razvoj

Slovenija je bila prva država, ki je prejela naziv “Global Green Destination”. Svojo zavezanost trajnostnemu razvoju slovenskega turizma dokazujejo številne mednarodne nagrade, kot je Best of Europe 2020 na podelitvi nagrad za trajnostno nastopanje Top 2020. Več kot 50 turističnih destinacij pod krovno blagovno znamko SLOVENIA GREEN izpolnjuje merila Green Destinations Standard, ki jih predpisuje GSTC (Global Sustainable Tourism Council). Številni ponudniki izpolnjujejo tudi vrsto drugih meril, ki jih predpisujejo certifikacijski sistemi za pridobitev različnih logotipov, povezanih s kakovostjo in trajnostjo v turizmu. Med te nastanitve spada tudi naš hotel, ki ima uspešno pridobljena trajnostna certifikata Travelife in Slovenia Green Accomodation.

4. Živimo aktivno, zdravo in trajnostno

Alpe, Sredozemlje in Panonska nižina – Slovenija je edina evropska država, v kateri najdete vse tri. Na tem majhnem prostoru živi več kot 22 tisoč živalskih in rastlinskih vrst. Skoraj 60% površine Slovenije pokrivajo gozdovi in skoraj 40% njenega ozemlja leži na zaščitenih območjih. Zelena narava je le korak stran od katerega koli mestnega središča. V Ljubljani se tako lahko v poletnih mesecih zatečete v sence mestnih parkov in gozdov ali pa s kolesarskim spustom po Golovcu poskrbite za svojo dnevno dozo adrenalina.

5. Prisegamo na butična in edinstvena doživetja

Kljub temu, da Slovenci velikokrat mislimo, da svojo državo poznamo do podrobnosti nas še vedno čaka ogromno edinstvenih doživetij, brez množičnega turizma. Raznolika pokrajina ponuja najrazličnejše dejavnosti na prostem. Krožna potovanja po državi vam omogočajo, da v vsaki regiji okusite drugačno avtentično lokalno kuhinjo. V državi, znani po zdravih vodah in zdraviliščih, lahko brez težav uživate v zeleni, aktivni, zdravi in varni počitniški izkušnji. Raziskujte Ljubljano z različnimi vodstvi kot so Alternative Ljubljana, ki ponuja “Grafitti tour” in “LGBT tour” in številna druga tematska vodenja