Ljubljana

Prebivalci, pa tudi številni obiskovalci pravijo, da je Ljubljana mesto po meri človeka. Kljub temu, da se uvršča med srednje velika evropska mesta, ohranja prijaznost manjšega kraja, hkrati pa premore vse, kar imajo velike prestolnice.

Ljubljana velja za skriti biser Evrope

Ljubljano številni popotniki opisujejo kot skriti biser Evrope. Njeno slikovito podobo so zaznamovala različna zgodovinska obdobja, še najbolj pa opus svetovno znanega arhitekta Jožeta Plečnika. Odkrijte glavne znamenitosti mesta. S turistično kartico si jih oglejte za najbolj ugodno ceno.


Ljubljana je mesto z zeleno dušo

Ljubljana, Zelena prestolnica Evrope 2016, je mesto z zeleno dušo in trajnostno vizijo razvoja. Ponaša se z odlično ohranjenimi zelenimi površinami in naravo celo v samem središču mesta. Ponuja tudi vrsto doživetij, kakršna bi si težko predstavljali kje drugje. Raziskujte mesto s kolesom ali na segwayju ter se popeljite skozi njegovo središče po reki Ljubljanici kar s supom.


Privoščite si romantičen pobeg

Ljubljana ima ljubezen že vpisano v svojem imenu, ki zveni podobno kot slovenska beseda “ljubljena”. Duša mesta je reka Ljubljanica, ki jo prečkajo slikoviti mostovi. Ljudje si tu še vzamejo čas za posedanje v kavarnah na prostem. Slikovito prizorišče za vaša doživetja zaokrožajo starodavni grad, ki kraljuje na griču nad Ljubljano, zmaji, ki so njen simbol, ter številne romantične zgodbe.


Uživajte v lokalni kulinariki

Ljubljana je v zadnjih letih doživela resničen razcvet kulinaričnega dogajanja. Obiščite Odprto kuhno, da začutite njen živahen utrip. Priznani kuharski mojstri, restavracije ter lokalne jedi iz projektov Okusi Ljubljane ter Okusi Osrednje Slovenije postajajo vse bolj prepoznavni v svetu. Najbolje ocenjene restavracije po izboru lokalnih strokovnjakov spoznate po Znaku ljubljanske kakovosti.


Živahna kulturna prestolnica z vrsto zanimivih festivalov

Ljubljana je ustvarjalno mesto, kjer je kultura tako rekoč način življenja. Ponaša se z vrsto festivalov različnih zvrsti, od enega najstarejših evropskih poletnih festivalov do uveljavljenih festivalov jazza, glasb sveta in uličnega gledališča. Zelo živahno je tudi alternativno dogajanje, še posebej na znameniti Metelkovi.


Odkrijte regijo Osrednja Slovenija

Ko obiščete Ljubljano, se ne ustavite le v mestu. Podajte se izven ustaljenih poti in doživite resnično Slovenijo. Bližnja okolica Ljubljane oziroma kraji v regiji Osrednja Slovenija so prava izbira za sproščene in aktivne počitnice v prijetnem naravnem okolju.


Doživite Slovenijo na dnevnih izletih iz Ljubljane

Ljubljana je najboljše izhodišče za raziskovanje Slovenije. Na naši spletni strani lahko rezervirate številne dnevne izlete s prevozom iz Ljubljane. Obiščite najbolj znane znamenitosti kot sta Bled in Postojnska jama, odkrivajte naravne lepote in ali si privoščite nepozabna organizirana doživetja.