Jesen 2018

Jesen v Ljubljani je čas magičnih impulzov in prečudovitih barv, ki vas bodo navdihnili za vse leto. Zdaj je zadnji čas, da rezervirate vsaj 2 nočitvi, mi pa že hladimo odlično lokalno vino, ki vam ga podarimo ob rezervaciji.


5 razlogov, da pridete to jesen na obisk

 

 

Domačini smo zaljubljeni v sproščene jesenske dni v našem mestu in vam se bo zgodilo isto.

Ljubljana je ljubka in polna presenečenj. Imate vsaj 5 velikih razlogov za vaš obisk to jesen:

 

 

  • MESTNI ODDIH V HOTELU PARK URBAN&GREEN, ob direktni rezervaciji vsaj dveh nočitev, vas bo v sobi pričakala buteljka vrhunskega slovenskega vina (velja za rezervacije na: info@hotelpark.si, s kodo AUTUMN2018).
  • Ljubljana je vrtiljak dogodkov v romantičnih prizoriščih na prostem,
  • doživite mesto kot veliko dnevno sobo na prostem, kjer se življenje preseli na trge in v parke,
  • prednost Ljubljane je v ljubkosti – vse premike lahko naredite peš ali s kolesom, z vetrom v laseh,
  • korak iz mesta vas čaka osvežitev v gozdu, hribih ali gorah.

 5 najlepših sprehodov po Ljubljani

Plečnikova Ljubljana

Eden največjih arhitektov Evrope 20. st. Jože Plečnik je ustvaril brezčasno eleganco Ljubljane. Mestno središče je zasnoval kot celostno umetnino po vzoru antičnih idealov, kjer je vse na dosegu koraka. Sprehodite se po njegovi vsakodnevni poti. Od Hotela Park se spustite proti reki Ljubljanici, obiščite tržnico, Tromostovje, nabrežja, NUK (Narodno in univerzitetno knjižnico) in Plečnikovo hišo, kjer je nastala nova vizija Ljubljane.

Ljubljanski grad

Kulturna ikona Slovenije se dviguje na grajskem griču, od koder se vidi vsa Ljubljana. Sprehodite se po eni od romantičnih gozdnih poti, ki vodijo na grad. Vse leto so na voljo izjemna kulinarična ponudba, razstave o Ljubljani in Sloveniji ter posebnima doživetja, ki vas lahko popeljejo v čas srednjeveške trdnjave.

Tivoli, zelena pljuča Ljubljane

Ljubljana je prejela naziv Zelena prestolnica Evrope 2016 tudi zaradi prostranih zelenih površin. Park Tivoli je kot pljuča Ljubljane. Do kultnega hriba z imenom Rožnik, kjer vas čakajo tradicionalne slovenske specialitete, ni daleč. Če želite vsaj malo začutiti slovenski karakter, je ta vzpon obvezen. Tudi sprehod po glavni Jakopičevi promenadi do MGLC-ja, je lepo zeleno doživetje.

Od Metelkove do Trubarjeve

Hotel Park – Urban & Green je v objemu dveh vročih točk alternativne in urbane kulture Ljubljane. Prva je Metelkova mesto, avtonomna kulturna cona z grafiti in sodobnimi umetniškimi intervencami. Metelkova živi tudi kot prizorišče koncertov in drugih dogodkov. Če se od hotela spustite proti Ljubljanici, ne morete zgrešiti Trubarjeve z multikulturnim utripom, trgovinicami in restavracijami.

Nabrežja ob Ljubljanici

Če se vam zahoče posedanja ob reki ali sproščene kavarniške atmosfere, se napotite ob Ljubljanico. Njena nabrežja je za uživanje in sprehajanje uredil arhitekt Ljubljane Jože Plečnik. Pot ob vodi teče vse do ljubljanske Špice, kjer je poleti urejena zelena plaža z ležalniki in senčniki.Naj jesenski dogodki v Ljubljani

Odprta kuhna

Pogačarjev trg
Vsak petek od sredine marca do oktobra se glavna ljubljanska tržnica spremeni v Odprto kuhno - oder najboljših kuharskih mojstrov Slovenije, ki na stojnicah ponujajo sveže pripravljene dobrote.

Ljubljanski maraton

Letos bodo že 23. zapored ulice Ljubljane zavzeli profesionalni in amaterski tekači, ki se bodo pomerili v teku na različne razdalje.

November Gourmet Ljubljana

Doživite Ljubljano skozi njene okuse, mesec november bo poln posebnih dogodkov posvečenih kulinariki.

LGBT Filmski Festival

Program festivala vsebuje filme homoseksualskih režizerjev in filme, ki se navezujejo na temo homoseksualnosti.

Animateka

Festival je posvečen kratkim animiranim filmom, s programom primernim za odrasle in otroke.

*Avtorja slik: Nea Culpa, STA in Visit Ljubljana