Najbolj urbani in zeleni hotel v središču Ljubljane

Green


Najbolj urbani in zeleni hotel v središču Ljubljane

Datum

Noči

Odrasli

Otroci

IATA



Čebelice na strehi Hotela Park

Čebelice na strehi Hotela Park

 

Pomemben del trajnostega razvoja je zaščita naravnega okolja in tudi zaščita ogroženih vrst, kot je naša čebelica. Čebele namreč izginjajo zaradi številnih faktorjev, kot so podnebne spremembe, onesnaženost okolja in predvsem uporabe številnih pesticidov. Slovenija je edina evropska država, kjer je avtohtona čebela zaščitena in tudi Hotel Park Ljubljana se je že lani odločil, da na strehi hotela postavi čebelji pan. S tem tednom imamo torej poleg hotelskih gostov, nastanjeni že prvi dve družini čebel. Za naše čebelce skrbi urbani čebelar Gorazd Trušnovec, predsednik društva Urbani Čebelar  in kot kaže, se naše čebelice že lepo privajajo na novo domovanje.

 

V Ljubljani lahko sicer v zadnjih letih opazimo razcvet urbanega čebelarjenja. V mestih je namreč pesticidov manj in kot kažejo kemijske analize medu, ki ga pridelajo urbani čebelarji, je le ta dokazano čist in visoko kakovosten. Lani je bila zasnovana tudi Čebelja pot, ki je speljana po centru Ljubljane in povezuje različne točke. V ospredje postavlja kulturo in naravno dediščino, ter nudi tako domačinom kot tudi tujim gostom priložnost, da sami vstopijo v kompleksen čebelji svet. Tudi Hotel Park je vključen v Čebeljo pot in veseli smo, da lahko tudi mi pripomoremo k ohranjanju avtohtone medonosne čebele in njene zelo pomembne vloge v naravi.

 

V okviru Čebelje poti poteka tudi akcija »Pomagajmo čebelici v mestu - Ocvetličimo okna in balkone«. V soboto, 9. Aprila, med 10. in 12. uro bodo pred Mestno hišo delili sadike in seme medovitih balkonskih rastlin, s katerimi lahko okrasite svoja okna in balkone.

 

Tudi mi vas vabimo, da se nam pridružite na naši ploščadi v soboto, 23.4., kjer vam bo naš urbani čebelar Gorazd iz prve roke povedal več o čebelah in urbanem čebelarstvu.

 

Ste vedeli?

Tradicija čebelarjenja v Ljubljani sega že v čas prvih prazgodovinskih naselbin? Danes na območju Mestne občine Ljubljana deluje kar 3 % vseh slovenskih čebelarjev, ki imajo več kot 4.500 panjev.


Vse novice

  • Čebele Park Hotel Ljubljana
  • Hotelske čebelice na delu
  • Čebelja  Pot




Hotel Park
Tabor 9, 1000 Ljubljana
Slovenija






flagLanguage


flagEnglish flagSlovensko flagDeutsch flagItaliano


Hotel Park
Tabor 9, 1000 Ljubljana, SI

travelife